Biciklisti

Cabernet + merlot

Jedini ‘crnac’ u seriji biciklista klasična je bordoška kupaža cabernet sauvignona i merlota. Vino je suho, srednje laganog tijela, iznimno pitko, gotovo nevidljivih tanina. Ako ste nedavno ušli u vinski svijet i tek se učite vinskom jeziku, onda će vam ovo nepretenciozno ‘golo’ vino otkriti osnovnu magiju dviju sorti i pokazati je u najboljem svjetlu, svojoj jednostavnosti koja se u svakom slučaju može nadograđivati, usložnjavati, ali nikad ne zaboravljajući svoje počelo i krajnju svrhu da je vinu ipak mjesto na stolu uz svakodnevni obrok.

Tehnološki podatci: Na vinovoj lozi provedena potpuna defolijacija, tradicionalna vinifikacija u čeličnim tankovima u trajanju od 14 dana, odležavanje u bačvama od francuskog, slavonskog i američkog hrasta minimalno 12 mjeseci, odležavanje u boci 4 mjeseca.

0,75 l 12,5% 2020.

Boja

Rubinska prema tamnocrvenoj, čisto, bistro.

Miris

Na nosu crvene šljive, crne trešnje, malina i blagi floralni ton.

Okus

Na nepcu vino je srednje nižeg intenziteta i koncentracije, dominiraju zrele trešnje, suho, srednje laganog tijela, vrlo glatke teksture, ispoliranih, gotovo nevidljivih tanina. Vrlo harmonično, izbalansirano vino iznimne pitkosti i svježine, srednje dugog retrookusa.

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Decentia, Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Plodine, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas