Saltwater

Sauvignon blanc Saltwater

Druga strana medalje, naličje ili lice, brat blizanac svoga crnog para cabernet sauvignona Saltwater. U samim senzornim senzacijama pilca malo zaostaje za svojim bratom, ali samo malo! Sve je drugo tu: mineralnost, svježina, aroma bazge, izbalansirano srednje tijelo. Idealno kao aperitiv, ali i vino koje će izvrsno pratiti svu bijelu ribu, bijelu perad te tjesteninu i rižota s umacima na bazi vrhnja, a uživajući ga sa šparogama i artičokama, pod uvjetom da niste asketa, vrlo ćete se lako, htjeli to ili ne, otputiti za priviđenjem, kako je to ekspresivno svojedobno rekao Baudelaire!

Tehnološki podatci: grožđe sauvignon blanc brano je u tri etape. Defolijacija je provedena potpuna. Trideset posto ubranog grožđa macerirano je 6 sati. Petnaest posto vina fermentirano je u drvenim bačvama zapremnine 500 l od američkog i slavonskog hrasta. Odležavanje u boci 4 mjeseca.

0,75 l 12% 2021.

Boja

Blijeda slamnato-žuta boja sa zelenkastim odsjajem srednjeg viskoziteta uz kristalnu čistoću i bistrinu.

Miris

Primarne arome kombiniraju vrlo intenzivne mirise cvijeta bazge s herbalnim tonovima pokošene trave i mineralnost, aromatski vrlo intenzivno, herbalno-cvjetnog karaktera.

Okus

Suho, svježe, laganog tijela, naglašenog intenziteta i koncentracije cvjetno-herbalnih aroma, izbalansirano osvježavajućim živahnim kiselinama te kraćeg završetka.

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Decentia, Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Plodine, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas