Classics

Merlot

Francuska sorta čiji je polubrat cabernet sauvignon (braća su po ocu cabernet francu) jedna je od najvažnijih svjetskih crnih sorti koju često nalazimo zajedno s cabernetom u uzgoju, a samim tim i u ponudi vinarija. Zbog ranijeg dozrijevanja i dosta blagih tanina prikladan je i za sjeveroistočna hrvatska područja, o čemu svjedoči i ovaj Iurisov merlot. Vino je srednjeg tijela i naglašene voćnosti gdje se u prvom planu ističe slatkoća džema od šljiva. Ispolirani tanini rezultat su jednogodišnjeg školovanja u bačvama od hrasta lužnjaka zapremine 500 i 1200 l te dodatnih 12 mjeseci u boci.

Tehnološki podatci: Na vinovoj lozi provedena potpuna defolijacija, kasna berba, tradicionalna vinifikacija u čeličnim tankovima u trajanju od 19 dana, odležavanje u bačvama od francuskog, slavonskog i američkog hrasta minimalno 12 mjeseci, odležavanje u boci 4 mjeseca.

0,75 l 12,5% 2019.

Boja

Intenzivne ciglasto-crvene prema rubinsko-crvenoj uz kristalnu bistrinu i čistoću te srednjeg viskoziteta.

Miris

Kroz primarne arome dominira zrelo crveno voće u smjeru crvenih šljiva, crvenog ribiza i kapsikuma, tercijarne arome: začinsko bilje, slatki korijen uz delikatnu aromu cvijeta ljubice.

Okus

Na nepcu dominira srednji intenzitet i dobra koncentracija okusa, suho, srednje punog tijela, slojevita okusa i mekane, zaobljene teksture, harmonično, zaokruženo i sočno, dugotrajnog retrookusa.

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Decentia, Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Plodine, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas