Biciklisti

Chardonnay + graševina

Najsnažniji biciklist najbolje kondicije od dvaju prethodno spomenuta, kojemu ni brdske etape ne predstavljaju nikakav problem. Iznimno žute boje sijena, puno, suho vino sa strukturom i laganim dodirom hrastovine, a opet mineralno što je provodna, prepoznatljiva karakteristika Iurisovih vina. S obzirom da je riječ o vinu sa srednjim prema jakom tijelu dobro će se sljubljivati s jakom i začinjenom hranom (jela indijske i kineske kuhinje) kao i s dobrom kobasicom, recimo, češnjovkom ili debrecinkom, a bit će podjednako dobar pratitelj tvrdim kravljim, kozjim pa i ovčjim sirevima.

Tehnološki podatci: Redovita berba s optimalnim prinosom grožđa, vinifikacija pod kontroliranim uvjetima 15 – 18 °C u čeličnim tankovima, dio chardonnaya maceriran prije prešanja u trajanju od 8 sati, zatim fermentirano u drvenim bačvama, odvojena fermentacija, prije filtracije kupažirano i punjeno.

0,75 l 12,5% 2020.

Boja

Slamnato-žuta boja sa zelenim odsjajem, čisto, bistro, srednjeg intenziteta.

Miris

Na nosu primarno se otvara aroma dinje uz floralnost i mineralnost graševine u blendu.

Okus

Na nepcu delikatna voćnost zrelih zelenih jabuka i kruške, izvrsno izbalansirana blaga mineralnost uz glatke, niže kiseline. Suho vino srednje laganog tijela, skladno i harmonično uz mineralni karakter nudi poseban osjećaj mekoće i svježine uz glatki finiš po ispijanju.

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Decentia, Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Plodine, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas