Tempera

Tempera (Premium Cuvée)

Tempera 2017 je na tržištu u novoj boci i s redizajniranom etiketom! Najkompleksnije vino koje istodobno pretendira na epitet najboljeg vina naše vinarije. Težak zadatak, ali na vama je da prosudite!  Ova kupaža – za razliku od naših kupaža iz serije Biciklisti, gdje je neskrivena namjera vinara određena didaktičnost, odnosno poučavanje potencijalnog konzumenta, izražena kako samim sadržajem u boci tako i dizajnom – ide korak dalje, što se daje do znanja i u samim nazivu vina (Premium Cuvée). Sljubljivanje najkvalitetnijeg grožđa četiriju sorti iz sunčane Dalmacije solidno je pitak uradak koji će, međutim, pravog vinskog poznavatelja oduševiti svojim mogućnostima i potencijalom u dolasku.

Tehnološki podatci: Vino je kupaža četiriju sorti: cabernet sauvignona, merlota, vranca i  plavca malog koje su brane u optimalnim uvjetima. Na sve četiri sorte provedena je defolijacija u vinogradu. Vino je macerirano tradicionalnom metodom u starim hrastovim bačvama od 500 l, a odležavano u hrastovim bačvama od 225 l i 500 l tijekom 12 mjeseci.

0,75 l 13,5% 2017.

Boja

Sjajne, tamnocrvene boje.

Miris

Na nosu arome zrelog, crvenog voća.

Okus

Bogat, harmoničan okus uz izraženu svježinu i meke tanine.

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Decentia, Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Plodine, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas