Classics

Merlot & cabernet

Najpoznatija svjetska crna kupaža koja donosi najbolje od svakog brata, voćnost merlota i zaokruženost i složenost caberneta. Naši stari bi rekli: Kaj se tu ima za reći! Sve je već rečeno, samo se treba podsjetiti, a tu je vino koje će nas uvijek na to podsjećati jer nam neće dati da zaboravimo, a i ako načas zaboravimo, uvijek će nas vratiti na trenutak kad smo zaboravili! I tako ponovno u nedogled! Evergreen na singlici!

Tehnološki podatci: Tradicionalna vinifikacija u čeličnim tankovima u trajanju od 14 dana odležavanje u bačvama od francuskog, slavonskog i američkog hrasta minimalno 12 mjeseci, odležavanje u boci dva mjeseca.

0,75 l 13% 2020.

Boja

Vino tamnije granatno-crvene boje s ciglastim vodenastim meniskusom koji sugerira odležanost, vrlo čisto i bistro, transparentno.

Miris

Primarno dominiraju cvjetne i arome zrelog crvenog i plavog voća (trešnja, crvena šljiva), miris je srednje intenzivan i koncentriran, po otvaranju intenziviraju se začinske arome te naposljetku dominira tercijarna aroma kože i začina.

Okus

Vino je suho, vrlo mekano i zaokruženo, sočnih, glatkih tanina, lijepo strukturirano i harmonično, laganog srednjeg tijela, naglašenijeg voćno-začinskog intenziteta i koncentracije te srednje dugog retrookusa.

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Decentia, Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Plodine, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas