Posjetite nas!

Posjetite nas u našoj novoj vinariji na zagrebačkoj adresi gdje vam nudimo vođena kušanja naših vina, pojedinačno ili za manje grupe. Istražite našu priču i podrum te doznajte iz prve ruke što nas to čini jedinstvenima u hrvatskom vinarstvu.

Podunavlje u
srcu Hrvatske.

Vinarska priča počela je na Dunavom okupanim brežuljcima erdutskog vinogorja gdje je mala obiteljska vinarija proizvela svoje prve kapi merlota, cabernet sauvignona i sauvignon blanca. Tijekom godina, vođena vrsnim nosom našega glavnog enologa Domagoja Klasičeka,  vinarska nas je avantura odvela od Iloka pa sve do otoka Brača u potrazi za novim aromama i vinskim izazovima. Vi, dragi pilci, prepoznali ste našu strast i tako korak po korak naša mala erdutska vinarija više nije mogla pratiti rast. Ideja glavne vinarije smještene u Zagrebu nastala je iz želje da pod istim krovom možemo stvarati vina te priređivati prezentacije praćene kušanjima za naše goste. Tako, nakon godina planiranja, ponosno vas pozivamo da nas posjetite u podunavskoj ambasadi u srcu Hrvatske, da kušate s nama plodove vinskih pustolovina i dopustite nam da vam ispričamo priču našeg vina.

Hrašćanska 40
10020 Zagreb

Gdje smo
smješteni?

Naša je lokacija u zagrebačkom Hrašću lako i jednostavno dostupna. Za dvadeset minuta automobilom ili autobusom od središta Zagreba ili za samo desetak minuta od zračne luke naći ćete se na pitomim hrašćanskim ulicama, bez gužve i gradske vreve. Nadomak smo i Velikoj Gorici. Idealna je to destinacija i za bicikliste. Dođite! Vidimo se u Vinariji Iuris!

Podrum s
mirisom hrasta.

Bilo da je riječ o vinifikaciji bilo o odležavanju, bačvica od slavonskoga hrasta neizostavna je u svakoga vinara. Tijekom godina bavljenja podrumarskim vještinama otkrili smo male tajne i razlike u kakvoći i aromi samih bačvica. Odražava se to u našem izboru - mješavini starijih  tradicionalnih bačvica i novih potpuno suvremenih. Ako nas posjetite, doživjet ćete živi podrum u kojem neka od vina tek nastaju na talogu u bačvama (sur lie), dok neka druga polako dozrijevaju u aromama vanilije, dima i paljenoga hrasta. Naša arhiva krije pomno odabrane berbe kojima posvećujemo sve potrebno vrijeme i brigu u stalnoj potrazi za onom posebnom kapljicom, istinskim užitkom.

Paleta boja
naših terroira.

Svaku sliku odlikuje određena paleta boja, opisuje njen karakter, daje joj atmosferu i nudi autoru priliku za njegov jedinstveni kreativni potpis. Naš pristup vinarstvu zrcali se u ovoj filozofiji, svako vinogorje ili sorta grožđa predstavljaju jednu boju na paleti koja nam daje priliku da vam ispričamo priču o podneblju, kraju i ljudima koji stoljećima održavaju tradiciju vinarstva. Kušajući Iuris vina doživjeti ćete jutarnju svježinu Dunava, zamamne mirise slavonske flore, rahlost crnice u kontrastu sa škrtim tresetom punim mineralnih aroma i naposljetku miris moremem okupanog kamena i suncem opečene Dalmatinske crljenice. Svako od ovih krajolika predstavlja boju na našoj paleti a svako naše vino je slika i trenutak u vremenu sa kreativnim potpisom autora - vinara ponuđena vama na uživanje dok mi nastavljamo potragu za novim bojama, novim slikama. Pridružite nam se na našem putovanju i podjelite sa nama strast istraživanja i uživanja u ljepotama Hrvatskih terroira.
 

Iuris Shop.

Za sve je posjetitelje uvijek otvoren i butikni Iuris Shop u sastavu Vinarije Iuris. Tu možete kupiti sva naša vina, poklon-pakete, premium-otvarače i još mnogo toga. Prava mala oaza za svakog vinoljupca! Ako niste u mogućnosti posjetiti nas osobno, uvijek možete pristupiti  asortimanu u našoj internetskoj trgovini.

Vina iz arhiva.

U dubini vinarije zriju vina onih posebnih berbi kada priroda, terroir i čovjek zaplešu istim ritmom te stvore vino vrijedno arhiviranja. Osim velikih berbi na zrenju u bocama leže i vina koja trebaju vrijeme u bocama da se smire i razviju svoj puni potencijal prije no što ih ponudimo vama na uživanje. Neka od arhivskih vina nisu dostupna na policama ali ih nakon zrenja možete
naći u našem vinskom dućanu na licu mjesta.