Classics

Pinot noir

Nijedno vino u svijetu nema toliko proturječan karakter u svijetu vinoljubaca kao crni pinot, tako da ih protivnici uopće ne smatraju pravim crnim vinima. No ovo se vino ni ne obraća protivnicima i onima koji su tek ušli u svijet vina i zasad slovkaju abecedu sorti. Naprotiv, karakter same sorte pa tako i ovog crnog pinota namijenjen je pravim poznavateljima i iskusnim pilcima. Vino crni pinot suho je odležano vino besprijekornog balansa i strukture te dugog baršunastog završetka. Bogate arome bobičastog voća (kupina, crni ribiz), dobivene djelomičnom ugljikovom maceracijom, izvrsno su stopljene s prepoznatljivim zemljanim “štihom” sorte u podlozi.

Tehnološki podatci: grožđe je brano u potpunoj tehnološkoj zrelosti. Vinifikacija tradicionalnim stilom, dodano 20% zrelih peteljki u trajanju od 14 dana. Odnjegovano u hrastovim bačvama zapremine 500 l od slavonskog i američkog hrasta. Odležalo u boci 4 mjeseca.

0,75 l 12% 2017.

Boja

Upadljive jantarno-ciglene boje u meniskusu, prema granatnoj, uz naglašen viskozitet, sugerira odležanost.

Miris

Primarne arome nara, bijeli čaj, lavanda, nakon kojeg dominira crveno voće u smjeru crvenih šljiva i blage nijanse šumske jagode, tercijarne arome: koža, slatki korijen i mahovina.

Okus

Na nepcu srednji intenzitet i koncentracija okusa, suho, laganog tijela iznimne elegancije, harmonije slojevitih okusa i svilene teksture te dugotrajnog retrookusa.

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Decentia, Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Plodine, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas