Classics

Chardonnay

Od bijelih sorti uz sauvignon blanc najveći kozmopolit i danas gotovo da i nema zemlje i vinogradara koji ga nema u svome asortimanu.  Lijepo, harmonično vino koje je dobilo štih barriqua dobro zaobilazi sve pomodarske inačice i opasnosti ‘šardonizacije’ svjetskog vinskog tržišta. Bit će odličan pratilac uza sve tjestenine na bazi vrhnja i jaja, a dobro će se slagati i s većinom polutvrdih sireva.

Tehnološki podatci: Na vinovoj lozi provedena djelomična defolijacija, kasna berba, maceracija u trajanju od 12 sati, vinifikacija u čeličnim tankovima i drvenim bačvama, odležavanje u bačvama od francuskog, slavonskog i američkog hrasta minimalno 12 mjeseci.

0,75 l 12% 2018.

Boja

Zlatno-slamnato žuta boja sa zelenkastim odsjajem uz kristalnu čistoću i bistrinu.

Miris

Primarne arome zrele kruške i zelenih jabuka, po otvaranju dinja uz blagu mineralnost i zrelije elemente bijelog voća.

Okus

Suho, punog tijela, dobre koncentracije mineralno voćnih okusa, vrlo skladno, harmonično, dugog završetka.

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Decentia, Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Plodine, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas