Classics

Chardonnay

Od bijelih sorti uz sauvignon blanc najveći kozmopolit i danas gotovo da i nema zemlje i vinogradara koji ga nema u svome asortimanu. Ovaj chardonnay naše vinarije školski je primjerak njegove vinifikacije. Lijepo, svakodnevno, harmonično vino koje dobro zaobilazi sve pomodarske inačice i opasnosti ‘šardonizacije’ svjetskog vinskog tržišta. Bit će odličan pratilac uza sve tjestenine na bazi vrhnja i jaja, a dobro će se slagati i s većinom polutvrdih sireva.

Tehnološki podatci: Na vinovoj lozi provedena djelomična defolijacija, kasna berba, maceracija u trajanju od 12 sati, vinifikacija u čeličnim tankovima i drvenim bačvama, odležavanje u bačvama od francuskog, slavonskog i američkog hrasta minimalno 12 mjeseci, odležavanje u boci šest mjeseci.

0,75 l 11,5% 2017.
Chardonnay_L

Boja

Zlatno-slamnato žuta boja sa zelenkastim odsjajem uz kristalnu čistoću i bistrinu.

Miris

Primarne arome zrele kruške i zelenih jabuka, po otvaranju dinja uz blagu mineralnost i zrelije elemente bijelog voća.

Okus

Suho, srednje punog tijela, dobre koncentracije mineralno voćnih okusa, vrlo skladno, harmonično, srednje dugog završetka.

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas