Classics

Cabernet sauvignon

Što reći? Vino koje je svojevrsni vinarov hommage obrazovanju, uzoru i osnovi svega znanja, ali i na njemu utemeljenog putovanja u (ne)poznato. Izvrsno vino u svakom pogledu, strukturi, balansu, zaokruženosti okusa, srednje jakog tijela, ali poput svih caberneta, s nevjerojatnim potencijalom starenja. Međutim, nemate što čekati jer je u njemu naprosto šteta ne uživati odmah. Zapamtite, sutra može biti prekasno!

Tehnološki podatci: Na vinovoj lozi provedena potpuna defolijacija, kasna berba, tradicionalna vinifikacija u čeličnim tankovima u trajanju od 19 dana, odležavanje u bačvama od francuskog, slavonskog i američkog hrasta minimalno 12 mjeseci, odležavanje u boci 4 mjeseca.

 

0,75 l 12,5% 2018.

Boja

Intenzivne granatno-crvene prema rubinsko - crvenoj, kristalne čistoće i bistrine, srednjeg viskoziteta.

Miris

Primarne arome kupina i crnih trešanja uz nijanse eukaliptusa i kapsikuma, po otvaranju zrelo crno bobičasto voće, zemljani i animalni tonovi.

Okus

Srednji intenzitet i koncentracija okusa, suho, srednje punog tijela, elegantno, zrelo i sočno, glatke teksture zbog mekih zaobljenih prezrelih tanina, harmoniziranih svježinom kiselina te dugotrajnog retrookusa.

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Decentia, Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Plodine, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas