Live Love

Cabernet Merlot Syrah

CMS je pokrata koja označava prva slova dobro znanih svjetskih sorti, caberneta, merlota i syraha i kao kupaža plod je enološkog umijeća Novog svijeta (Australija).
Mi smo se također odvažili plasirati jedno ovakvo vino, ali ga povrh toga koncipirali, kao i prethodne dvije prinove u seriji, kao moderno, zavodljivo, aromatično, svježe vino vitkog tijela i stasa. Treba li reći da svaka sorta svojim karakteristikama pridonosi ovome trojstvu i da je zbroj tih karakteristika potpuno nova kvaliteta. Cabernet je svojevrsni pater familias, ozbiljan otac, tradicionalan i staložen, koji sve arome i okuse čvrsto drži u svojim rukama. Merlot, pak, u ovoj kupaži ima majčinsku ulogu, koja svojim nježnim aromama i okusima održava cijelu obitelj dok je uloga sina razmetnoga pripala temperamentnom i srčanom syrahu, koji uvijek prkosi ocu i majci, ali je za njih vezan nekom nevidljivom silom i stalno im se vraća. Ova kupaža objedinjuje cijelu našu filozofiju u stvaranju i pružanju novih vinskih užitaka, poštujući prirodu, znanje i filozofiju dobroga.

Tehnološki podatci: sve tri sorte su ubrane ručno  u svojoj optimalnoj zrelosti. Grožđe je brižno prerađeno, vino otočeno. Svaka sorta je njegovanja samostalno, do prvih dana proljeća, kada je istočeno iz cisterni i kada je određen onaj zadnji postotak pojedine sorte u ovoj kupaži.   Vino je tada stavljeno na odlažavanje u hrastove bačvice. Nakon preciznog praćenja, vino je istočeno iz bačvica i napunjeno u boce, gdje je nastavilo svoj život.

0,75 l 12,5% 2017.

Boja

intenzivno sjajne rubinsko crvene boje

Miris

bogat, “šljivasti” se nadopunjuje s okusom peperminta i ribizla. Nijanse začinjenog, paprenog i tamnog bobičastog voća

Okus

bogat, harmoničan okus uz izraženu mekoću i svježinu

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Decentia, Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Strahinjčica, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas