Jenaro

Plavac mali

Pristupačniji plavac s kojim ćete lakše započeti komunikaciju i koji pilac neće trebati toliko snubiti da mu se poda, ali ništa manje zanimljiv. Suho, srednjeg tijela, s aromama trešnje i borovnice. Odličan pratitelj jela od divljači, crvenog mesa, bilo pečenog na žaru bilo složenaca i gulaša ma koje vrste te tvrdih kravljih i ovčjih sireva.

Tehnološki podatci: Izborna berba plavca malog s područja Smrčeva vala s optimalnim prinosom grožđa, vinifikacija u čeličnim tankovima, odležavanje u bačvama od slavonskog i američkog hrasta minimalno 12 mjeseci i još 8 mjeseci u boci.

0,75 l 13,5% 2015.

Boja

Granatna crvena boja s vodenim rubom koji sugerira zrelost.

Miris

Srednje intenzivne arome zrele kupine i crne trešnje, papar i mediteranski začini.

Okus

Suho, laganog, srednjeg tijela, dostatne kiseline uz niže strukturirani profil osiguravaju svježinu po ispijanju, vrlo harmonično, osvježavajućeg završetka.

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Decentia, Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Plodine, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas