Classics

Muškatni silvanac

Sinonim za sortu sauvignon blanc javlja se pod tim imenom da bi ga se razlikovalo od drugog sauvignona u našem sortimentu, sauvignona Saltwater. Zaljubljenost enologa vinarije Iuris unekoliko podsjeća na legendu o francuskom kralju Henryju IV. od Navarre kojemu su da bi osnažio, dok je još bio djetešce, redovito davali žličicu sauvignona. Kasnije je kralj Henry navodno bio izvrstan poznavatelj sauvignona.

Grožđe za ovo vino dolazi iz vinograda prosječne starosti preko 60 godina, jednog od najstarijih vinograda sauvignona u Podunavlju. Vino je suho, uglađeno, elegantno, profinjeno s laganom aromom bazge i limuna. Jedno od onih vina koje s pravom utjelovljuje drevnu ideju po kojoj je vino piće iskupljenja.

Tehnološki podatci: Na vinovoj lozi provedena djelomična defolijacija. Kasna berba. Vinifikacija u drvenoj bačvi. Odležavanje na kvascu Battonage, u bačvama od francuskog, slavonskog i američkog hrasta minimalno 12 mjeseci;  u boci 4 mjeseca.

0,75 l 12,5% 2018.

Boja

Slamnato-žuta boja sa zelenkastim odsjajem, srednjeg viskoziteta uz kristalnu čistoću i bistrinu.

Miris

Primarne arome nude, uz vibrantan herbalan intenzitet, pregršt citrusnog voća sa savršeno harmoniziranom svježinom mineralnih nijansi i bijelog cvijeća, nakon otvaranja nota brioša, prepečenca i citrusa.

Okus

Nepce kombinira srednji intenzitet i koncentraciju cvjetno-voćnih okusa, kremozne teksture, suho, punog i skladnog tijela, strukturirano, iznimne harmonije i profinjenosti uz dugi završetak.

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Decentia, Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Plodine, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas