Saltwater

Magnum Cabernet Saltwater

Nekako je u vinskom svijetu uobičajeno da vinari i vinske kuće svoje uspješnice, perjanice okrune posebnim izdanjem u vidu punjenja u velike boce. Najmanja, ali najpopularnija među velikim bocama zapreminom je dvostruka butelja, odnosno magnum, točnije 1,5 l. Osim enoloških dobrobiti ovakvih punjenja kao što je bolje starenje i odležavanje vina zahvaljujući manjem omjeru utjecaja zraka u odnosu na vino u boci, ne manje važan čimbenik jest i onaj komercijalni pa onda i konzumentski. Ove boce naprosto mame da ih se dodiruje prije negoli se upustimo u avanturu neposrednog iskustva sa sadržajem koje nam pružaju usta. Predigra je i ovdje važan uvod u ono što slijedi, te užitak čini izvjesnim i postojanijim.

1,5 l 14% 2017.

Boja

Intenzivne granatne rubinsko-crvene boje, kristalne čistoće i bistrine, srednje višeg viskoziteta.

Miris

Vrlo ekspresivne, intenzivne, primarne arome kapsikuma i crvenog ribizla uz cvijet bazge nakon kojeg po otvaranju dominiraju zrela višnja maraska, kupine, zrele trešnje.

Okus

Visok intenzitet i koncentracija okusa uz balans živih kiselina, blage oštrine, no glatke, zaobljene teksture, polusuho, punog tijela, skladno te dugotrajnog retrookusa.

Gdje kupiti?

Ekskluzivni distributer vinarije Iuris je tvrtka GASTRO PANTHEON D.O.O. U maloprodaji vina možete kupiti u marketima Decentia, Interspar, Kaufland, Kordun, Lidl, Metro, Spar, Plodine, Prehrana, Vrutak, i mnogim drugim. Hotelski lanci i kuće te mnogobrojni ugostiteljski objekti od Istre do Dubrovnika također imaju naša vina na vinskoj karti.

Pratite nas