Promocija

Think Iuris pink!

Roséi, ružice vina su koja vizualno premošćuju ili popunjavaju paletu boja između bijelog i crvenog vina. Dakako, to je samo jedna od brojnih definicija kojom bismo mogli pokušati opisati fenomen ružičastih vina.

Međutim, puno dublje, rosé je i stanje duha, i tu se bez ostatka pronalazi enolog vinarije Iuris. Hodajući kroz vinograd gledao sam odsjaj svjetlosti sunca na jutarnjim kapima rose koje su se od krupnih kapi pretvarale u sve sitnije i sitnije kapljice te nestajale u drugom agregatnom stanju, u obliku pare odlazile prema višim slojevima atmosfere, želeći bar nakratko osjetiti kako je to biti slobodna duša koja se uspinje. Ova epifanija, kao i sva iznenadna božanska otkrića i trenutačni bljeskovi logosa, uvida u onostrano, rasvjetljava smisao, poslanje i cilj, a možda, prije svega, životni put vinara. Odgovor na to, svojevrsna materijalizacija sna, bilo je stvaranje linije roséa, štoviše, projekta Rosalia, Rosalia Fresh i Rose+.

Napraviti vino koje prija u svakom trenutku bilo da se pije samo, bilo da se također slaže sa širokim spektrom gastronomskih delicija velik je, ako ne i najveći izazov za svakog vinara. Objedinjujući najbolje od bijelih i crnih vina, uvijek imajući u vidu žensku publiku, mi u vinariji Iuris uzeli smo si kao obvezu iznjedriti vino rosé koje će posebno na svojoj važnosti i pozitivnom odzivu vinoljubaca dobiti dolaskom lijepog vremena kad će ovakva vina biti pun pogodak kako u intimnijoj, opuštenoj, tako i u svečanoj prilici.

Za ružičaste misli treba vam prava ružica!

Podijeli članak:

Pratite nas