Iuriswinery.com, Promocija

Magnum cabernet sauvignon Saltwater

Ovo nije The most powerful handgun in the world Eastwoodova Prljavog Harryja, ali je, uz identično buteljirano izdanje sorte sauvignon blanc Saltwater, zasigurno najjače (magnum) vinsko punjenje u Klasičekovu podrumu. Nekako je u vinskom svijetu uobičajeno da vinari i vinske kuće svoje uspješnice, perjanice okrune posebnim izdanjem u vidu punjenja u velike boce.

Najmanja, ali najpopularnija među velikim bocama zapreminom je dvostruka butelja, odnosno magnum, točnije 1,5 l.

Osim enoloških dobrobiti ovakvih punjenja kao što je bolje starenje i odležavanje vina zahvaljujući manjem omjeru utjecaja zraka u odnosu na vino u boci, ne manje važan čimbenik jest i onaj komercijalni pa onda i konzumentski. Ove boce naprosto mame da ih se dodiruje prije negoli se upustimo u avanturu neposrednog iskustva sa sadržajem koje nam pružaju usta. Predigra je i ovdje važan uvod u ono što slijedi, te užitak čini izvjesnim i postojanijim.
Cabernet sauvignon Saltwater 2015. je godište i njegova dosad već dokazana i dobro prihvaćena vinifikacijska inovativnost kod pilaca i ljubitelja vina samo će dodatno dobiti na vrijednosti u magnum boci te će biti izvrstan pratitelj za malo svečanije (gastronomske) prilike i druženja, a tomu će pridonijeti i vizualni dojam na trpezi, kao glavni jarbol nekadašnjih jedrenjaka.

Podijeli članak:

Pratite nas