Promocija

Ljubavno vino s pivskim potpisom

Vizualni identitet etikete za vino muškat iz serije Live love, barem koliko je meni poznato, ne sliči ni jednoj dosad napravljenoj vinskoj etiketi u Hrvatskoj, a možda i šire. Smjelo, opaljeno i otkačeno! Kad vidite bocu, rekli biste da je riječ o pivu, a zapravo je vino, ali ima nešto pivsko, pivničko, pivarsko. Ako ste pomislili da je etiketu za ovo vino radio pivarski majstor, niste u pravu, ali ste na dobrom tragu. Dizajnerski potpis potječe od majstora tetovaže koji je očito pivopija, a ako i ne pije vino, nakon ove ‘etikete za vino’ možda će češće posezati za njime. On pije pivo, ali pozvan je da dizajnira etiketu za vino, i u tome je kvaka.

Odluka da se inovativnost rješenja potraži na granici pa i preko ruba konstanta je poslovne filozofije vinarije Iuris, tako da ne samo sličnost s pivskim (šampanjskim) 0,75 bocama začepljenim krunskim čepom već i crtež ‘primjereniji’ pivskoj etiketi miriše na posudbu ili utjecaj malih proizvođača tzv. craft piva – koji su bez presedana u svakom pogledu prodrmali tržište alkoholnih pića u Hrvatskoj unazad godinu-dvije – a s njima i prateće kreativne industrije, a takav je pristup temi za vino muškat Live love očito imao i Sob art & tatoo studio iz Osijeka.

Što je idući korak? Sigurno ne pivo s vinskom etiketom ili pivsko vino, barem što se vinarije Iuris tiče. Mi smo ipak vinari pa ćemo prelaženje granica unutar boce odnosno miješanje piva i vina ostaviti igračima poput talijanske pivovare „Birra del borgo“ koja u svojim projektima wine meets beer propituje okusne amalgame vina i piva odnosno piva i vina.

Podijeli članak:

Pratite nas